5 tipů pro krásné a zdravé rty

Stejně jako o pleť a pokožku celého těla je třeba pečovat i o naše rty. Nejen nyní v zimě, ale po celý rok. Kůže na našich rtech je odlišná od kůže na ostatních částech našeho těla. Je tenčí – cévy jsou viditelné, a tak rty vypadají červeně.

5 tipů pro krásné a zdravé rty

Ret nemá vlastní mazové žlázky, které by udržovaly kůži jemnou a vláčnou. Pokožka rtů neobsahuje ani dostatečné množství kožního pigmentu melaninu, který umožňuje opálení kůže a současně ji chrání před slunečním zářením. Proto je třeba věnovat našim rtům trošku větší péči.  

Nejen nyní v zimě, ale po celý rok.
Rty bychom měli chránit před mrazem, sluncem, vysušením, popraskáním nebo jim jen dodat potřebnou hydrataci a výživu.

 

1.HYDRATACE
V péči o rty je hydratace alfou a omegou veškeré péče. Nezapomínejme tedy na pitný režim - pramenitou vodu v létě a bylinkové nebo zelené čaje v zimě. Hydrataci rtům poskytneme výživnými balzámy, skvělými pomocníky v zimě a lehčí variantou – pečujícími oleji - v létě. Obě alternativy péče najdete i na našem webu:

2.PEELING
Stejně tak jako peeling obličeje nebo celého těla, i peeling na rty by měl být součástí naší pravidelné péče o sebe sama. Díky němu budou rty sametově hebké a lépe připravené na další péči a líčení. Zvolte vhodný peelingový výrobek a použijte třeba jemný měkký kartáček na zuby na jemnou masáž. Doporučujeme tyto výrobky:

3.ODLÍČENÍ
Nikdy, ale opravdu nikdy nezapomínejte rty odlíčit. Odlíčení rtů, stejně tak jako celého obličeje , by se mělo stát součástí vaší pravidelné večerní rutiny. Důkladné odlíčení vyžadují zejména dlouhotrvající neslíbatelné rtěnky. Předejdete tak jejich vysušení rtů, popraskání a poškození.
Na odlíčení rtů doporučujeme:

4.VÝŽIVA RTŮ
Dopřejme rtům i extra porci péče navíc formou masky na rty nebo super výživného krému. Naše rty nám za tuto péči poděkují vláčností a hebkostí. Na rozdíl od pokožky těla a obličeje, nemají rty mazové žlázy, které udržují pokožku jemnou a hydratovanou. Proto máme často rty suché a popraskané zejména v zimě nebo extrémně horkém počasí. Nesvědčí jim ani silné povětří. Jak tomu tedy předejít ? Všechny účinné výrobky opět najdete na našem webu:

5.RTĚNKA, která je zároveň péče ?

Rty bez rtěnky nebo lesku?  Krásné a hydratované rty si samy říkají o jakoukoliv rtěnku nebo lesk. Je jen na vás pro co se rozhodnete. Krémová, klasická rtěnka nebo tekutý lesk vaše rty rozzáří a během pár sekund se stanou ozdobou vašeho obličeje. 
 

Doporučuje 2v1 produkty Le Rouge Francais - pečující rtěnky, které nejen zvýrazní vaše rty a zkrášlí váš úsměv, ale zároveň budou udržovat hydratované a vyživené.

Bambucké máslo zvláčňuje rty a dodává jim hebkost, Jojobový, meruňkový, slunečnicový a ricinový olej rty hydratují a mají antioxidační vlastnosti a rostlinné rýžové otruby, kandelilové a karnaubské vosky změkčují a chrání povrch rtů. Inspirujte se..

…..a ještě rada na závěr. Nesnažte se rty zvlhčovat pouhým nasliněním. Zvlhčování rtů jazykem vede k jejich rychlému popraskání a vysušování. Vaše rty si zaslouží mnohem více. Inspirujte se na www.infokrasa.cz

Související články

5 klíčových produktů, díky kterým se ráno probudíte krásnější
14. duben 20233 min čtení
5 klíčových produktů, díky kterým se ráno probudíte krásnější

Tápete, který produkt si správně vybrat? Nechte to na nás! Vybrali jsme pro vás nejefektivnější noční kosmetiku, jejíž účinky uvidíte už následující ráno. Protože když tyto produkty použijete po dlouhém a náročném dni, jak byste měli, s vaší pletí udělají hotové zázraky. Vyspěte se s námi do krásy!

Číst více
Krása na cestách
14. červen 20232 min čtení
Krása na cestách

Cestování je vzrušující dobrodružství, ale pro naši pleť může být trochu náročné. Bez ohledu na to, jestli vyrážíte na dovolenou letadlem nebo se vydáváte na dlouhou cestu autem, existuje několik kouzelných kosmetických pomocníků, kteří vám pomohou přežít tuhle dobu s grácií.

Číst více
 LE ROUGE FRANCAIS, flower to your skin.
19. červen 20231 min čtení
LE ROUGE FRANCAIS, flower to your skin.

Vítáme vás ve světě elegance, vášně a jedinečnosti - vítáme vás ve světě značky Le Rouge Francais! Le Rouge Francais není jen kosmetickou značkou, je to módní vyjádření francouzského umění, kultury a nekonečné elegance.

Číst více

Přihlašte se do newsletteru

Pojďte s námi objevovat svět INFOKRÁSY, a zjistětě ty nejžhavejší novinky, eventy, beauty trendy a slevy jako první!

Odběr novinek můžete kdykoliv zrušit.
Pokud tak chcete udělat, naše kontaktní informace naleznete v právním oznámení.