Proč je důležité používat ochranný faktor 50+

Věděli jste, že více než osmdesát procent projevů stárnutí, ať už jde o drobné linky, hluboké vrásky, pigmentové skvrny, nebo ztrátu jasu, způsobuje UV záření a znečištění. Předcházet tomu a minimalizovat škody je přitom velmi jednoduché. Stačí nosit každý den péči s vysokým SPF.

Proč je důležité používat ochranný faktor 50+

Sezóna SPF je oficiálně tu! Nosit UV ochranu každý den, bez ohledu na sezonu a počasí, patří mezi základní kroky péče o pleť stejně jako čištění a hydratace. Pokud jeden z těchto tří kroků vynecháváte, investice do všeho ostatního včetně hi-tech aktivních ingrediencí nikdy nebude mít takový smysl. 

NEVADÍ, ŽE NESVÍTÍ. STÁLE JEŠTĚ TÁPETE, PROČ POUŽÍVAT SPF KAŽDÝ BOŽÍ DEN?

Produkt s SPF (Sun Protection Factor) je pravděpodobně tím nejdůležitějším ve vaší každodenní rutině. Jsme zvyklí nanášet opalovací krém v letním období nebo když jdeme na pláž, ale SPF bychom měli používat SPF denně. Každý. Jediný. Den.
 

Začněme základy - co znamená SPF? V kosmetickém smyslu se SPF odkazuje na ochranu proti slunci pro vaši tvář, krk a hruď. Chrání vaši pokožku proti škodlivým slunečním paprskům, které mohou vést k pigmentaci, spálení na slunci, předčasnému stárnutí pokožky a v extrémních případech i k rakovině.

JAK SE PŘED ŠKODLIVÝMI UVA A UVB PAPRSKY CHRÁNIT?

Při hledání ochrany proti slunci je nejlepší volbou širokospektrální ochrana SPF - tyto ochranné faktory chrání před jak UVA, tak i UVB slunečními paprsky. UVB paprsky jsou ty, které způsobují spálení kůže a rakovinu kůže, zatímco UVA paprsky způsobují předčasné stárnutí kůže. Používání ochranného faktoru snižuje nejen riziko spálení kůže a předčasného stárnutí, ale také snižuje riziko vzniku rakoviny kůže. I když to může znít děsivě, je to realita. Ovšem nikdy není pozdě. Proto začněte s používáním SPF produktu ještě dnes.

Produkt s SPF30 bude stačit, pokud vás netrápí pigmentace, akné nebo jiné abnormální projevy pokožky. 

Produkty s SPF50 a vyšší je nutné nanášet po jakémkoliv kosmetickém zákroku, v případě, že máte citlivou pokožku nebo jestli vás trápí právě pigmentace a akné.

OBJEVTE ZAJÍMAVÁ FAKTA

Znáte pravidlo ⅓  aneb proč zvolit právě produkt s SPF 50? Vydělte si číslo 50 třemi, dostanete číslo 16 - váš ochranný faktor proti UVA paprskům. Zbývající číslo je váš ochranný faktor proti UVB. 

Hledejte produkty označené “Water resistant” aby váš krém vydržel i koupání v moři nebo pocení. 
Hlídejte si čas. Nanášení opalovacího krému pravidelně opakujte po cca 2 hodinách (i ten voděodolný), aby vaše pokožka byla neustále ochráněná. Pozor! SPF faktory se nesčítají. Tedy pokud použijete krém s faktorem 30 a poté nanasete ještě BB Cream s ochraným faktorem 20, neznamená to, že máte dohromady SPF50.

Rychlý nákup:

Související články

Dokonalá každodenní rutina pro citlivou pleť
24. duben 20232 min čtení
Dokonalá každodenní rutina pro citlivou pleť

Mít citlivou pleť může být občas výzvou, zejména pokud jde o nalezení správné skincare, která vám vyhovuje. Se správnými produkty a trochou trpělivosti ale můžete mít zdravou a zářící pleť bez podráždění a nepohodlí i vy. V tomto článku probereme rutinu pro citlivou pleť a představíme vám některé z nejlepších produktů v péči o pleť pro citlivou pokožku, které máme v našem INFOKRÁSA portfoliu.

Číst více
Kolagen
15. březen 20232 min čtení
Kolagen

Jedná se o nejběžnější protein (bílkovinu) v našem těle. Kolagen nám dodává strukturní podporu, integritu tkání a napomáhá při hojení ran a jizev. Je to velmi silná molekula, tvořena z tří vláken spletených do trojité šroubovice, díky čemuž je schopen poskytnout sílu a zároveň pružnost a spolu s dalšími molekulami tvoří hustou síť.

Číst více
Cleansery
15. březen 20232 min čtení
Cleansery

Na trhu najdete široký výběr typů produktů: pevná mýdla a syndety, tekuté emulze, pěny, peelingové cleansery, krémy, mléka, micelární vody a také ty nejběžnější jako tradiční mýdla, gely a tekuté cleansery.

Číst více

Přihlašte se do newsletteru

Pojďte s námi objevovat svět INFOKRÁSY, a zjistětě ty nejžhavejší novinky, eventy, beauty trendy a slevy jako první!

Odběr novinek můžete kdykoliv zrušit.
Pokud tak chcete udělat, naše kontaktní informace naleznete v právním oznámení.